Voor wie is professionele voetbehandeling bedoeld

Iedereen is gebaat bij een goede voetverzorging, man of vrouw, jong of oud. U heeft vast wel eens last gehad van voetproblemen, zoals blaren, kloven, eelt of schimmelnagels. Voetproblemen ontstaan meestal doordat u er onnodig lang mee “rondloopt”. Voetproblemen kunnen ook ontstaan als bijwerking van medicijngebruik. Goed en gemakkelijk lopen heeft invloed op de gehele gezondheid. Ook degene die beroepshalve veel moet staan of lopen heeft baat bij een goede voetbehandeling en schoenadvies van de pedicure. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld sporters. Het belang en preventieve kracht van een goede voetverzorging is van invloed. U kunt dus pijnlijke voeten makkelijk voorkomen of laten verhelpen door een bezoekje aan een vakbekwame pedicure. Sommige ongemakken kunnen ook zelf verholpen worden, door middel van een van mijn eenvoudige voetverzorgingstips. Lees ze hieronder bij de producten.


Mijn persoonlijke tip: Prik blaren niet door!

Blaren worden veroorzaakt door huidwrijving. Maak ze niet kapot, maar plak er een pleister over en laat deze zitten tot de blaar er op natuurlijke wijze vanaf valt in bad of in de douche. Was het gebied waar de blaar zat dan goed schoon, gebruik zo nodig wat ontsmettend middel, en bedek de huid met een steriel verbandje.

Koude voeten voorkomen? Minder pumps dragen!

Koude voeten zijn te voorkomen door minder vaak pumps of hoge hakken te dragen. Deze schoenen knellen namelijk en voorkomen een goede doorbloeding.

Draag goede schoenen voor gezonde voeten

Volgens onderzoek kunt u het beste in de namiddag uw schoenen kopen. In de loop van de dag kunnen uw voeten een beetje opzwellen dus dan is de (na)middag een goed tijdstip om ze te passen.

Laat je voeten iedere keer dat je schoenen past opmeten en laat ze opmeten als je staat. Let er op dat je de schoenen aan allebei je voeten past. Veel mensen hebben namelijk 1 voet die langer is dan de andere. Wanneer dat het geval is, koop de schoenen dan op maat van de grootste voet!

Loop met uw blote voeten door het zand!

In de zomervakantie is het heerlijk om met uw blote voeten door het zand te lopen. U verwijdert zo de dode huidcellen van uw huid en uw voeten krijgen ook nog eens een gratis massage!

Let wel op dat het zand niet te heet is geworden van de zon om met uw blote voeten op te lopen!